Udruga "Krijesnica" Kupres


Udruga „ Krijesnica“ utemeljena je 6. rujna 2005. godine na inicijativu Centra za socijalni rad Kupres i roditelja djece s posebnim potrebama, kako bi lakše ostvarili svoja prava i na taj način pomogli sebi i svojoj djeci. Na poziv predsjednika inicijativnog Odbora gospodina Zdravka Mioča i Drage Lovrića, u suradnji sa Misijom OSCE-a, na utemeljiteljskoj skupštini bilo je nazočno oko 25 osoba te je izabrano vodstvo Udruge. Za predsjednika skupštineUdruge je izabran gosp. Markica Ledić, a za predsjednika Upravnog odbora Udruge izabrana je gđa. Ljerka Pavlović.

Rad Udruge u proteklom periodu najviše se ogledao kroz pomoć Odjeljenju djece s posebnim potrebama pri Osnovnoj školi fra Miroslava Džaje, gdje se u tada trenutku nalazilo petero djece, koji su pohađali nastavu po programu prilagođenom njihovim sposobnostima.

Rad se također ogledao u stalnom traženju i pronalasku mogućnosti upošljavanja stručnih kadrova koji bi pomagali djeci, a prije svega defektologa, pedagoga i psihologa, uz podršku ravnatelja osnovne škole, Marka Tovila. Na sreću uspjeli smo dobiti defektologa i pedagoga u osnovnoj školi, a time su nastava i rad sa djecom napokon zastupljeni sukladno Zakonu.Udruga je za odjeljenje osiguravala sva potrebna tehnička pomagala i knjige kako bi djeci osigurala normalniji rad. Organizirali smo akcije dijeljenja poklon paketa za svu djecu za Sv. Nikolu.Dosada smo surađivali sa srodnim Udrugama: „ Koraci“ iz Livna, „ Sunce“ iz Mostara i „ Dobro“ iz Sarajeva.


Udruga trenutno nema prostorije u kojima bi se okupljala niti stalni izvor prihoda. Našoj učionici nedostaje didaktičkih materijala koji su neophodni za rad s djecom! Molimo sve
one koji bi htjeli poduprijeti rad „ Krijesnice“ financijskom, volonterskom i prijateljskom suradnjom i pomoći da se jave na :

Kontakt:
krijesnica.kupres@gmail.com
Predsjednica Upravnog odbora: Ljerka Pavlović Tel: 063 351 137
Dopredsjednik Udruge: Zdravko Mioč
Defektolog: Dalibor Franjić
Tel: 063 343 363
Tel: 061 830 055